Här besjungen av Eros Ramazzotti i låten Bucaneve
 
 

Text (för svenska använd google översätt)

Come un bucaneve sei spuntata fra le brine del mio tempo sorprendendo anche me questa é l'immagine precisa che mi viene sempre in mente quando io penso a te penso a te mentre i giorni tramontano come foglie che d'autonno rosseggiano su gli alberi forse la bugia mia piu grossa io l'ho fatta a me stesso nascondendomi a te ma i miei sentimenti in carne ed ossa sono cosi vero adesso piu finzione non c'é tu non sai che ora mai non credevo piu al ritorno di quel mondo romantico che ispiri tu quanto ti vorrei quanto ti vorrei tu non lo sai. quanto sognare che ancora mi fai fammi illudere fammi credere ancora un pó a un ideale amore che ho. tu non puoi sapere, non sai tu non puoi sapere quanta vita in piu mi dai.

Se potessi resettare in cuore, azzerarne le memorie troppo brevi per me cancellarne i segni di ogni errore ripulirlo dalle scorie da ogni macchia che c'é lo vorrei ritrovare qui dentro me l'innocenza primitiva dell'anima per darla a te quanto ti vorrei quanto ti vorrei tu non lo sai. quanto sognare che ancora mi fai fammi illudere fammi credere ancora un pó a un ideale amore che ho. tu non puoi sapere, non sai tu non puoi sapere quanta vita in piu mi dai.

Viterbo är en liten stad 10 mil norr om Rom med cirka 60 000 invånare. I hjärtat av den vackra medeltida staden ligger de gamla kvarteren i San Pellegrino, byggd helt i grå lavasten. Här är några bilder:

 
 
 
 

Visst är det vackert men ännu vackrare blir det under perioden 27 april - 1 maj då Pellegrinokvarteren smyckas i blommor under san Pellegrino in fiore:
 

Äntligen fick jag smaka arancini, risbollarna som Montalbano är så förtjust i. I delikatessvaruhuset Peck i Milano hittade vi dem. Vi valde mozzarellafyllning och det var gott. Bra mellanmål när man är ute och shoppar.
 
Verkar inte så svårt att laga själv:
 
 
 
Här är Paolo Robertos recept som jag hittade på nätet.
 
Ingredienser

Buljong

2 grönsaksbuljongtärningar

morot, skuren i bitar                                                         

1 selleristjälk, skuren i bitar                                                         

1 potatis, delad                                                         

0.5 gul lök                                                         

9 dl vatten                                                 

Risblandning

2 dl aborio- eller avorioris                                                         

2 msk olivolja                                                         

0.5 gul lök, finhackad                                                         

50 g smör                                                         

1 dl färskriven parmesanost                                                         

100 g kokt skinka                                                         

100 g mozzarella                                                                                                                

ev. lite vetemjöl                                                                                                                

salt och peppar                                                 

Panering

1 ägg, uppvispat                                                                                                                

ströbröd                                                                                                                

solrosolja till fritering

Gör så här

1. Buljong: Häll vattnet, i en kastrull, tillsätt buljongtärning, morot, selleri, potatis och lök. Låt buljongen koka i 30 minuter. Smaka av och späd ev. med lite extra vatten om buljongen är för salt.                    

2. Ris: Värm olivolja i en kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg. Rör ner riset i kastrullen, häll i hälften av buljongen och späd sedan kontinuerligt med mer buljong. Rör om då och då. Koka riset på låg värme i cirka 15 -20 minuter. När riset är färdigt ska det vara lite klibbigt. Blanda i smör och parmesan, låt svalna. Blanda ris, mozzarella och skinka, smaka av med salt och peppar.                    

3. Panering: Häll ströbröd på en tallrik. Forma riset till bollar, rulla dem först i äggvispet och sedan i brödet så att det fäster runtom. Tillsätt lite mjöl i risblandningen om den känns för lös.                     

4. Fritering: Värm upp solrosolja i en stekpanna och fritera risbollarna tills de blir gyllenbruna runt om Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.